Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Νο7 - Negative approach A' - Τι να μας πεις κι εσύ κουκλίτσα μου...


       

     Και τι νομίζεις πως είναι οι ασθενείς; Ένα υποσύνολο του γενικότερου συνόλου είναι. Γιατί να διαφέρουν από το μέσο όρο ή να αποκλείονται από αυτούς οι κάθε λογής “περίεργοι”;
       Η διαδρομή μου στην Crohn είναι προς το παρόν μικρή, μιας και έχει μόνο τρία χρόνια που την καπελώθηκα και έξι μήνες που έγινε η πραγματική διάγνωση. Οι εμπειρίες όμως με τους ανθρώπους που έτυχε να παρακολουθήσω λίγο ή πολύ αυτό το διάστημα με αφορμή την Crohn, ομολογώ πως έχουν ενδιαφέρον. Με κάποιους δια ζώσης, με κάποιους άλλους διαδικτυακά. Όχι μόνο με ασθενείς ΙΦΝΕ αλλά και άλλων νόσων. Οι κατηγορίες είναι πολλές. Σήμερα θα ασχοληθούμε με δύο από αυτές, υπό τον γενικό τίτλο Negative approach (υπάρχουν και οι Positive approach φυσικά), οι οποίες ισχύουν και για τους εκάστοτε συνοδούς βεβαίως:

ΦΩΣΤΗΡΑΣ
  1. Ο “φωστήρας σκέτο”. Είναι αυτός που ξέρει τα πάντα και δεν χάνει ευκαιρία να σου λύνει ΚΑΘΕ ΤΥΠΟΥ απορία έχει δεν έχει επιχειρήματα, αποδείξεις, γνώση. Έχει διάθεση όμως!
  2. Ο “φωστήρας-αινιγματικός”. Είναι αυτός που ξέρει τα πάντα, (φαίνεται αυτό ή σου το λέει ξεκάθαρα πως ναι, ξέρει τα πάντα λέμε) αλλά είναι αλληγορικός! Πως είναι το Mother του Αρονόφσκι; Ε κάπως έτσι. Λίγο μεταφορικά, λίγο μέσω Λαμίας...Είναι πονηρούλης!
  3. Ο “φωστήρας-κρυψίνους”. Ξέρει όσα και ο “φωστήρας-αινιγματικός” αλλά 'ντάξει τώρα! Δεν θα κάτσει να σου αναλύσει και το κάθε τι. Στο φινάλε, ψάξε βρες τα μόνος σου. Αυτός δηλαδή κορόιδο είναι που έχει κάνει τόση έρευνα σε όλο το ίνΔερνετ(!) Να λες κι ευχαριστώ που υπάρχει και σε παρακινεί κι εσένα!

ΕΙΡΩΝΑΣ
  1. Ο “είρωνας σκέτο” είναι αυτός που έχει πάντα αυτό το ύφος το “ε καλά τώρα τι να μας πεις και 'σύ”. Ότι κι αν λέει ή γράφει, ότι κι αν ακούει ή διαβάζει, το ίδιο ύφος. Χωρίς κανέναν λόγο. Είναι πάντα και σε όλα μακράν καλύτερος σου.
  2. Ο “είρωνας αμφισβητίας” είναι αυτός που δεν πείθεται με καμία κυβέρνηση. Θα απορρίψει αυτό που ισχυρίζεσαι αφού πρώτα σε ειρωνευτεί με το γάντι ή όχι, απλά γιατί γουστάρει και μπορεί κι έτσι νοιώθει τύπος ωραίος και ξεχωριστός.
  3. Ο “είρωνας – μας ψεκάζουν” είναι αυτός που οτιδήποτε ορθολογικό, αποδεδειγμένο επιστημονικά κλπ θα σου το κάνει πατσαβούρα και θα σου το πετάξει ειρωνικά στα μούτρα με τη μία, διότι αυτός ξέρει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ κι εκ των έσω πως πίσω από την πλάτη μας, έχει στηθεί μια απίστευτη σκευωρία εις βάρος μας. Οι γιατροί θέλουν να μας σκοτώσουν, τα φάρμακα θέλουν να μας δηλητηριάσουν, τα νοσοκομεία θέλουν να μας εξοντώσουν. Μη σε μπερδεύει που σας κουράρουν οι ίδιοι γιατροί, παίρνει τα ίδια φάρμακα με εσένα και νοσηλεύεται στα νοσοκομεία που νοσηλεύεσαι κι εσύ. Έχει σοβαρότερο λόγο από τον προφανή που έχεις εσύ. Χαϊβάνι! Το κάνει ώστε μια μέρα να ξεσκεπάσει όλον αυτόν τον δόλιο συρφετό που κάνει πειράματα επάνω μας. Για μας δουλεύει ρε κουτό!
Με τους ασθενείς-συνοδούς που είναι τύποι όμορφοι και άνθρωποι ωραίοι (Positive approach), εννοείται πως θα ασχοληθούμε σε επόμενες αναρτήσεις. Γιατί εκτός από τους γραφικούς μεν αλλά στο "βάθος" πολύ καλά παιδιά που θα αναλύονται στην ενότητα με την ετικέτα "Γιατί η γκρίνια κάνει καλό" πάντα θα υπάρχουν και οι άνθρωποι εκείνοι που θα είναι ουσιαστικοί, και με την καλύτερη των διαθέσεων να βοηθήσουν στο οτιδήποτε, από το πιο μικρό μέχρι το πιο σύνθετο. 



2 σχόλια:

  1. Πάντα to the point!!!
    Κ που να γνωρίσεις τους έξω από το χορό!!!!(Δυστυχώς δεν θα τους αποφύγεις!)
    -Μα αλήθεια είσαι άρρωστη; δεν σου φαίνεται!
    (Sorry κι όλας η προβοσκίδα θα βγει μετά!)
    - Μην κάνεις έτσι δεν έχεις κ καρκίνο!
    - Μην μιλάς υπάρχουν κ χειρότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες στην παρέα!!
      Ξέρω...έχω να ακούσω και να δω πολλά ακόμα. Πάντως με την προβοσκίδα μου έδωσες ιδέα και εμένα είναι να μη μου μπει η ιδέα!! Μας σκέφτεσαι όλους εμάς με ΙΦΝΕ να αρχίσουμε να κυκλοφορούμε και πρόσθετη προβοσκίδα από δω και στο εξής;
      Για αρχή, μασκότ για κάθε ανάρτηση τέτοιου τύπου θα είναι από δω και πέρα η προβοσκίδα λοιπόν!!

      Διαγραφή

 

... στο έπα-CROHN Template by Ipietoon Cute Blog Design